Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

Marion Sterckx: ambassadeur van X²

Administratie. Het is voor velen een noodzakelijk kwaad, maar niet voor Marion Sterckx. “Veel bedrijven zijn supergoed in wat ze doen, alleen hun administratie is een puinhoop. Terwijl dat cruciaal is voor de gezondheid van je bedrijf,” aldus Marion Sterckx. Met 20 jaar ervaring in het vak weet ze waarover ze spreekt. Daarom startte ze begin 2018 met iAssist.

 

“Met iAssist bied ik administratieve ondersteuning aan zelfstandigen en KMO’s die niet de financiële middelen of workload hebben om iemand in dienst te nemen. Die ondersteuning is heel divers: van dossiers in orde brengen tot marketingprojecten en het overzicht over je financiële administratie bewaken. In feite kan ik alles wat niet de core business van een bedrijf is, overnemen,” aldus Marion Sterckx.

Krijg meer tijd vrij

Je administratie uit handen geven, betekent minder zorgen want je weet dat vakbekwame mensen zich erover ontfermen. “Je verliest je minder in de uitvoering en krijgt een beter zicht op de resultaten. Én je krijgt meer tijd vrij,” benadrukt Marion Sterckx. “Om na te denken over nieuwe ideeën, meer tijd te steken in je klanten… Maar ook om op een zondagnamiddag eens te genieten in plaats van dan je administratie erdoor te jagen.”

 

Maatwerk in een one-stopshop

Marion Sterckx heeft in veel en diverse sectoren gewerkt, en begrijpt daardoor dat elk bedrijf anders is en zijn eigen procedures heeft. “Ik bied dan ook geen standaard dienstverlening aan maar werk altijd op maat. Is er iets waar ikzelf je niet mee kan helpen? Dan heb ik een uitgebreid netwerk en schakel de juiste mensen voor jou in.” Zo wordt iAssist een one-stopshop. “Ondernemers kunnen met hun vragen en zorgen op 1 adres terecht: bij mij.”

Je administratie uit handen geven, betekent minder zorgen want je weet dat vakbekwame mensen zich erover ontfermen.

Marion Sterckx is geen clichésecretaresse

Administratie wordt nog te vaak gelinkt aan het clichébeeld van een secretaresse. “Maar ik zie mezelf meer als business support, dat is ook wat ik echt doe,” vindt Marion Sterckx. “Ik breng niet gewoon je papierwerk in orde maar ondersteun je zowel strategisch als praktisch. Jij hoeft je om niets meer bekommeren en gewoon doen waar je goed in bent: je zaak runnen.” “Soms is het ook gewoon handig om te overleggen met iemand buiten je bedrijf, die met een frisse blik naar je werking en processen kijkt. Daardoor kan ik pijnpunten blootleggen waar jij misschien overkijkt. Je krijg vervolgens van mij alleen maar gericht advies, ik ben niet iemand die tegen 20 man hetzelfde verhaaltje vertelt,” besluit Marion Sterckx.