Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

Derde generatie Franssen Juweliers tackelt administratie met iAssist

Willem-Alexander Franssen en Annelou Lauwers vormen de derde generatie aan het roer van gevestigde waarde Franssen Juweliers in Hasselt. Met de opening van een tweede vestiging in het vooruitzicht, groeide de administratieve berg onder het toeziend oog van Annelou. Via een business coach ontdekte ze de diensten van iAssist, redder in nood.

 

De juwelier in de Demerstraat bloeit anno 2022 door de frisse wind van het jonge koppel en de sterke waarden van de zaak, van generatie op generatie doorgegeven. “We zetten, samen met onze vijf medewerkers, in op het verhaal achter de klant. Een juweel vormt vaak een grotere investering met emotionele waarde. We luisteren naar de wensen en gaan samen op zoek naar de perfecte aankoop uit de bestaande collectie of een juweel op maat. Maar dat persoonlijke aspect vraagt natuurlijk tijd. Kostbare tijd die we, door alle bijkomende aspecten van het ondernemerschap, soms niet voorhanden hebben.”

Broodnodige ondersteuning

Administratie is vaak de minst favoriete to do op het lijstje van een ondernemer, maar wel een essentiële taak. “De letters en cijfers moeten kloppen, maar dat slorpt enorm veel tijd op. En ik wil me net vaker bezighouden met het uitbouwen van ons merk en de klanten. Ook doen we per jaar enkele events die ik liever zelf in handen hou. Daarom schakelden we iAssist in voor een halve dag per week allround administratieve ondersteuning.”

 

“Hun eerste wapenfeit? Een administratieve mailbox. Tot op dat moment kwam eigenlijk alles nog in verschillende mailboxen, waaronder mijn persoonlijke, binnen. Verder hielp Marion ons met vragen van klanten rond facturen en creditnota’s, verwerkte ze aankoop- en verkoopfacturen en zorgde ze voor het verzamelen én ordenen van de financiële gegevens voor ze naar de boekhouder gingen. Ze vormde een schakel tussen onze operationele werknemer en het online boekhoudkundige platform waar we mee werken. Ook hielp ze ons uit de brand met kleine administratieve taken zoals het aanvullen van het klantenbestand met persoonlijke voorkeuren en beschrijvingen.”

Deur op een kier

Na het aannemen van een nieuwe medewerker mét boekhoudkundige kennis voor de tweede vestiging, had Juwelier Franssen geen nood meer aan extra administratieve handen. Voorlopig dan toch. “Dat is het leuke aan iAssist: we schakelen hen in wanneer de nood hoog is. Wordt het onze nieuwe medewerker administratief te druk binnenkort? Dan contacteren we iAssist opnieuw. We hangen nergens aan vast en de hulp vormt echt een verlichting in onze dagelijkse werking. Een echte aanrader voor ondernemers in hetzelfde schuitje.”

"We doen een beroep op iAssist wanneer de nood hoog is.

Hun administratieve ondersteuning vormt echt een verlichting in onze dagelijkse werking"

Annelou Lauwers - Franssen Juweliers