Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

 

iAssist ondersteunt groei Rejuvenate Biomed

Een start-up kan je het klinische biotechbedrijf Rejuvenate Biomed uit Diepenbeek niet meer echt noemen. Opgericht in 2017, en sindsdien al een stevige groeispurt meegemaakt. Vandaag hebben ze een eerste klinische Phase 1B-studie van hun kandidaat-geneesmiddel RJx-01 – in de strijd tegen sarcopenie, een leeftijdsgebonden afname van spiersterkte – achter de rug. Om de administratieve extra noden te ondersteunen, deed CFO Lizzy-Anne Neven beroep op iAssist. Een slimme zet, zo blijkt.

 

De corebusiness van Rejuvenate Biomed is medicatieontwikkeling. Het bedrijf maakt geneesmiddelen om ouderdomsziektes tegen te gaan op basis van een combinatie van bestaande geneesmiddelen die al een safety-label hebben. Lizzy-Anne bouwde eerst 30 jaar ervaring op in haar eigen boekhoud- en fiscaliteitkantoor. De opstart van Rejuvenate Biomed in 2017 werd vanuit dat kantoor ondersteund. Al snel was de nood binnen het bedrijf groter en werd er voor 1 dag per week gezocht naar een langetermijnoplossing. Vier jaar na haar definitieve overstap naar de start-up is Lizzy-Anne, naast CFO, ook hr-verantwoordelijke. Een drukke combinatiejob waarbij ze hulp kon gebruiken.

Instant klik

Negen mensen op de payroll en acht freelancers versterken het team. Sinds een aantal maanden zit er nog een 18e medewerker bij: Jessie van iAssist. Lizzy-Anne: “Rejuvenate Biomed draait volledig op funding uit (inter)nationale fondsen. We springen dus spaarzaam om met onze budgetten. En dat maakt van de boekhouding, administratie en HR een uitdagende klus. Via een zakenrelatie hoorde ik over iAssist en vanaf het eerste contact met Marion (CEO iAssist) had ik er een goed gevoel bij. In dat eerste gesprek vertelde ik wat ik nodig had en niet lang daarna kon er al iemand beginnen. Die instant klik was de start van een vlotte samenwerking.”

Specifieke materie

Jessie zakt twee keer per week een halve dag af naar de kantoren van Rejuvenate Biomed. “Dat is voor mij een absolute meerwaarde. Ze komt bewust op de dagen dat de andere medewerkers thuis werken, zodat we ons kunnen focussen op de boekhouding en de verwerking. Ik heb haar in het begin natuurlijk moeten opleiden, biotech is geen vanzelfsprekende sector. Jessie doet nu de verwerking van de facturen en de analytische coderingen. Ze heeft al gaande haar weg goed gevonden in de materie. Ik merk dat ze geen volledige boekhoudkundige-fiscale achtergrond heeft, maar ze leert snel bij en pikt de dingen goed op waardoor ik haar werk ondertussen ook kan vertrouwen. Dat zijn twee enorme troeven.”

Het snelgroeiende klinische biotechbedrijf uit Diepenbeek had dringend nood aan administratieve support. iAssist weet raad.

iAssist in het achterhoofd

Als de groei van het bedrijf zich op deze manier voortzet, zal Lizzy-Anne binnenkort op zoek gaan naar een fulltime administratieve medewerker. “Ik ben daarover altijd transparant geweest naar iAssist toe, en dat appreciëren ze ook. Die flexibiliteit vind ik top. Moest onze interne medewerker ziek vallen, hou ik iAssist zeker in mijn achterhoofd. Jessie kent de materie, het zou een evidente keuze zijn. Ik twijfel er dan ook niet aan om de diensten van iAssist aan anderen aan te raden. In ieder bedrijf is de administratieve nood natuurlijk anders. Maar ik ben er zeker van dat je samen met iAssist een gepaste oplossing vindt.”

 “Biotech is verre van een vanzelfsprekende sector. Jessie van iAssist heeft al gaande haar weg in de materie goed gevonden en leert heel snel bij.”

CFO Lizzy-Anne Neven