Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

Mathieu Kerckhofs Trailers vindt administratieve aanhanger in iAssist

 

Mathieu Kerckhofs Trailers staat al jarenlang gekend voor topkwaliteit. Ze zijn dan ook exclusief invoerder van Ifor Williams aanhangwagens in België. Tweede generatie Liesbeth Kerckhofs schakelt sinds 2018 zowel online als offline een versnelling hoger. En iAssist zit mee in de aanhangwagen op hun groeipad.


Het verhaal van Mathieu Kerckhofs start in 1992 bij de ouders van Liesbeth. Stapsgewijs voerden ze meer en meer aanhangwagens in vanuit Engeland en groeide het aantal verdelers in ons land van West-Vlaanderen tot Limburg en Wallonië. Liesbeth groeide als tweede generatie op tussen de diepladers, kippers en veetrailers. “In 2018 kropen mijn man Bernd en ik zélf achter het stuur van het familiebedrijf”, vertelt Liesbeth. Een nieuw pand, een verhuis en extra personeel later, bloeit de zaak volop. En toch waren er dringende administratieve noden. De Brexit leverde namelijk een extra administratieve papierwinkel op voor het bedrijf.

Puzzelstukjes vielen in elkaar

Liesbeth leerde Marion van iAssist kennen via een speeddate van VOKA bijna vier jaar gelden. En ook Kristien Lenaerts van Dot To Dot – die de digitalisering van Mathieu Kerckhofs Trailers in goede banen leidt – tipte iAssist. “Toen mijn broer dan ook nog eens vertelde dat ik bij iAssist aan het juiste adres was voor extra boekhoudkundige hulp, was ik helemaal verkocht (lacht). We hebben vijftien jaar lang een fantastische administratieve medewerker gehad. Net voor de verhuis naar het nieuwe pand afgelopen september, scheidden onze wegen jammer genoeg. We hebben dan onmiddellijk een nieuwe kracht aangenomen en ook ikzelf trok een stuk van de boekhouding. De werkdruk lag daardoor na een tijd echt te hoog. Het kan ook niet de bedoeling zijn dat je dag en nacht voor je zaak werkt ... En toen herinnerde ik me het businesskaartje van Marion.”

 

Wat doe je wanneer een jarenlange en vertrouwde administratieve werkkracht plots wegvalt? Dan zoek je oplossingen. Doener Liesbeth Kerckhofs van Mathieu Kerckhofs Trailers uit Bree werd uit verschillende hoeken in de richting van iAssist gewezen.

Administratieve bondgenoot

Punctueel, discreet en sociaal. Zo omschrijft Liesbeth hun administratieve bondgenoot Kim van iAssist. “Kim kende ons complexere boekhoudsysteem al. Dat was voor ons meteen een plus waardoor het inwerken na slechts twee dagen achter de rug was. Kim is ongetwijfeld een deel van ons team en behoudt een extern overzicht. Hij boekt vooral de facturen in, verwerkt uittreksels en CODA’s en stuurt aanmaningen. Een hele belangrijke, dat laatste. Hij is niet bang om de telefoon op te pakken om professioneel met klanten te communiceren. Als ik het zo oplijst, voel ik echt dat Kim een onmisbare schakel is op kantoor. Begin dit jaar begon hij aan vier uur per week, dat zijn er nu al acht. Omdat die klik zo goed is – ondanks Kim een hele andere persoon is dan de andere mannelijke werkkrachten – wilde ik er zeker van zijn dat we hem nog meer uren konden inzetten. Er is echt een last van mijn schouders gevallen!”

Duurzame samenwerking

Het zijn enkel lovende woorden die Liesbeth heeft over iAssist. “Van het eerste contact met Marion tot en met de opvolging op onze werkvloer. Een samenwerking die voor mij jaren mag meegaan. Ik vind het eigenlijk echt frappant om te zien hoe goed Marion onze noden met de juiste persoon heeft gematcht. Daarbij is ze ook altijd bereikbaar, een absolute meerwaarde. Die hands-onmentaliteit pepert Marion er goed in bij haar werknemers, want ook Kim is proactief en neemt de zaken vast. Dat zochten we echt in een administratieve schakel. Omdat we zelf zo tevreden zijn van de diensten, is het bijna vanzelfsprekend dat we iAssist ook aanraden aan andere ondernemers. Een tevreden klant is de beste ambassadeur, toch (lacht)?”

“Ik vind het echt frappant om te zien hoe goed Marion onze noden met de juiste persoon binnen iAssist heeft gematcht. Met de komst van Kim is er een administratieve last van mijn schouders gevallen!”

Liesbeth Kerckhofs - zaakvoerder Mathieu Kerckhofs Trailers

iAssist bleek een match made in heaven voor de invoerder en verdeler van Ifor Williams-aanhangers uit Bree. Zaakvoerder Liesbeth vertelt zelf waarom.
Mathieu Kerckhofs Trailers zkt. bondgenoot | iAssist