Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

iAssist lest de administratieve dorst van Publilemon

 

When life gives you lemons ... dan maakt marketingbureau Publilemon er een online én offline marketingstrategie van. En dat: vers geperst op maat van de klant. De brok energie die het hechte team van vijf elke dag scherp houdt? Barbra Dreesen. In haar zoektocht naar diezelfde kwaliteit in administratieve ondersteuning, herinnerde ze zich de bevlogen Marion van iAssist.

In 2015 zette Barbra – samen met haar ouders – de deuren van het Limburgse marketingbureau Publilemon wagenwijd open. In het aanbod? Het totaalpakket in marketing. Van offline drukwerk tot online advertising. En van copywriting tot sociale media en het betere drukwerk. Het bureau doorloopt álle stappen van de marketingketen. Haar ouders houden zich vooral met sales bezig. “Zij hebben altijd een goed draaiende krantenwinkel gehad. Hard werken en ondernemen is me dus met de paplepel ingegeven (lacht). Het was dan ook een droom van mij die uitkwam nu bijna acht jaar geleden.”

Sterke groei

Het profiel van hun gemiddelde klant? De kleinere onderneming die hun marketing graag in externe handen legt. “Wij mikken daarin op duurzame relaties. Heel wat van onze klanten bedienen we op maandelijkse basis. Natuurlijk geven we ook advies aan ondernemers die slechts één aspect willen aanpakken. Maar onze aanpak resulteert vooral op langere termijn. Door de grote aanvraag, groeiden we eigenlijk al een hele tijd. Toen de zomer van 2022 aanbrak, hadden we écht nood aan versterking. En toen herinnerde ik me Marion uit mijn opleiding van Véronique Bockstal. Van ’t een kwam toen héél snel het ander.”

Onvermijdelijke administratie

Dat administratie voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad is, beaamt ook Barbra. “Eerlijk? Ik heb gewoon te weinig tijd om me ermee bezig te houden. De tijd die ik heb, steek ik liever in de klanten zélf. En daarbij is het gewoon niet mijn favoriete job (lacht). Het werd dus tijd om die kleine dingen uit te besteden. De perfecte manier om groei te faciliteren.”

 

“iAssist versterkt ons team nu al meer dan een half jaar. Eerst zaakvoerster Marion zelf, nu komt Jessie om de twee weken vier uur inhouse helpen. Een hele verademing. Ze neemt taken zoals debiteurenbeheer en het ingeven van de bestelbonnen op zich. Makkelijk te controleren opdrachten die ik vol vertrouwen bij haar leg. Het kan zelfs zijn dat we in de toekomst nog meer taken en verantwoordelijkheden in haar bakje leggen. Al moet ik daarvoor misschien zélf eerst nog meer structuur in de administratie krijgen.”

Oplossing op maat

De voordelen van iAssist staan als een paal boven water, vertelt Barbra. “Je hoeft niemand in loondienst te nemen én je krijgt onmiddellijk versterking van je werking op een hoog niveau. Ze zijn daarbij ook heel flexibel. Als service zijn ze afgestemd op de administratieve noden van dat moment. Ik merk dat ik de diensten van iAssist zelfs af en toe – terloops – laat vallen in gesprekken met andere ondernemers. Een teken dat ik hun diensten heel erg waardeer. Jessie vormt een klein, maar zeker onmisbaar deel van ons team.”

“De voordelen van iAssist? Je hoeft niemand in loondienst te nemen én je krijgt onmiddellijk versterking op een hoog niveau, afgestemd op je administratieve noden.”

 

Zaakvoerster Barbra Dreesen