Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

VOS Technics schakelt versnelling hoger met iAssist

 

VOS technics is een mooie speler in de industriële koelingsector. Met een dertigtal werknemers in dienst, vormen drie straffe vrouwen het administratieve front binnen het bedrijf. Een jaar geleden schakelde assistent manager Teena Manshoven de externe hulp van iAssist in. Maria vormt nu anderhalve dag per week de ondersteunende schakel in het vrouwenteam.  

 

Het koeltechnische bedrijf uit Herk-de-Stad ziet een uitdaging in alles wat met luchtbehandeling te maken heeft. Teena: “Vroeger focusten we vooral op het bewaren van peren en appelen. Anno 2022 verkennen we ook heel wat andere takken. Het takenpakket puilde op een gegeven moment gewoon uit, waardoor de werkdruk steeg. Om administratief een goed overzicht te bewaren, zochten we competente versterking. Onze zaakvoerder kende Marion van iAssist vanop een event. Het klikte meteen.”

Extern vs intern

 

Waarom ze dan geen gewone vacature opstelde voor de functie? “Twee redenen”, verklaart Teena. “Als je een persoon buiten het bedrijf aanneemt, ben je verplicht om transparante procedures uit te werken die alles duidelijk maken. Dat was voor ons ook een goede denkoefening. Het externe oog van Maria is voor ons goud waard. Daarnaast is het budgettair ook een enorme meerwaarde. We maken gebruik van de iAssist-diensten wanneer het ons past.”

 

Joviaal en professioneel

 

Maria neemt enkele specifieke taken over uit het administratieve team. “Concreet contacteert ze klanten voor openstaande facturen en boekt ze aankoopfacturen in. Maar ik weet dat ik haar ook voor andere taken kan inschakelen. Administratie stopt nooit. Zijn de facturen op? Dan zijn er nog voldoende andere opdrachten. Daarom is het net ook zo fijn dat Maria inhouse werkt. Zij komt met vragen naar ons en wij naar haar. Ze past ook ongelofelijk goed in ons team, wat zeker geen evidentie is. Haar open en joviale karakter speelt daarin een grote rol. Ze durft klanten én collega’s professioneel aanspreken.”

Flexibele match

De assistant manager is enthousiast over Maria’s rol binnen het team. “In september 2021 zochten we een oplossing voor de werkdruk, enkele weken later stond Maria hier al voor de deur. Na een fijn intakegesprek — samen met Marion — bleek het een goede match te zijn. Mijn eerste gevoel zat er direct boenk op. Na een vlotte inwerkperiode, waarin ikzelf én een collega haar onze analytische boekhouding eigen maakte, is ze nu al een jaar een vast onderdeel van ons team. Ze past enorm goed bij ons bedrijf. Door die fijne fit, kan ik iAssist zeker aanraden aan bedrijven met dezelfde noden. Vooral de flexibiliteit is voor mij dé doorslaggevende factor voor een samenwerking op langere termijn. Een échte aanwinst.”

“Na een vlotte inwerkperiode is Maria nu al een jaar een vast onderdeel van ons team.

Ze past enorm goed bij ons bedrijf.

Door die fijne fit, kan ik iAssist zeker aanraden aan bedrijven met dezelfde noden.”

Teena Manshoven, VOS Technics