fbpx

18 Maart 2020 gaan we ons allemaal herinneren als de dag dat Corona ons heeft doen stilstaan, willen of niet. Van de ene dag op de andere werden we gedwongen om te vertragen. Het leek wel alsof de wereld was gestopt met draaien.

Plots hadden we tijd ….. tijd om na te denken, te reflecteren, te heroriënteren,  tot inzichten te komen, in actie te gaan, … of om gewoon te ‘zijn’.

Ik hoor links en rechts veel ‘nieuwe’ ondernemers. Ondernemers die zichzelf heruitgevonden hebben of noodgedwongen een andere richting zijn uitgegaan. Soms is dat ook nodig, want in de ratrace van het dagelijks leven, heb je zelden de kans om even stil te staan en voor je het weet, ben je jaren verder en zit je in een rol waar je misschien niet echt gelukkig van wordt.1

Ja, ook ik ben tot inzicht gekomen!  Ik ben namelijk geen VA (Virtual Assistant).

Niets mis met VA’s, laat me hier heel duidelijk over zijn, maar ik ben het niet! Ondanks dat ze als paddenstoelen uit de grond poppen en de digitalisering niet te stoppen is en duidelijk zijn nut heeft bewezen, ben ik overduidelijk geen VA.

Ik hou van het rechtstreekse contact met mijn klanten, ik heb het zo hard gemist.

Mijn klanten zijn namelijk niet zomaar ‘klanten’. Ze liggen me stuk voor stuk heel nauw aan het hart. Ik wil deel uitmaken van de goede dagen, maar ook van de slechte. Ik wil hun beslommeringen horen,  zowel zakelijk als privé. Ik wil samen rond de tafel zitten en brainstormen hoe we de uitdagingen aangaan of nieuwe projecten opzetten.  Ik wil samen met hen hun successen vieren en samen groeien.

Daar ligt mijn sterkte, daar ligt mijn passie. Ondernemers ondersteunen!

En dat kan enkel als ik hen fysiek zie, met hen kan praten en hen kan aanvoelen. Het is mijn taak om het pad ( van de administratie) zo vlak mogelijk te maken zodat er daar al geen putten in zitten. De rest van het pad bewandelen we samen en kijk ik mee over hun schouder. Wilt dat zeggen dat ik niet ‘virtueel’ werk? Toch wel hoor, ik heb ook klanten waarbij mijn fysieke aanwezigheid bij de klant niet nodig is. Maar dan zorgen we er wel voor dat we mekaar regelmatig fysiek zien, al is het maar om even bij te praten. Voila, het is er uit en met veel fierheid durf ik zeggen:

Ik ben geen VA, maar wel een RLA ‘Real life Assistant’ of hebben jullie een andere term?

iAssist Virtual assistant versus real life assistant