Corda Campus
Kempische steenweg 301
3500 Hasselt

Mentale sidekick zocht én vond administratieve held

 

 

Wat begin 2020 ontpopte als een los idee rond mentale gezondheid door vier Vlaamse Harvardstudenten, groeide – onder knappe koppen Ellen Batens en Clovis Six – uit tot een veilige omgeving met snelle en betrouwbare toegang tot professionele hulp. De nood aan een extra paar administratieve handen binnen BloomUp bereikte een hoogtepunt toen Ellen in zwangerschapsverlof ging. De instant klik met Marion van iAssist hakte voor Clovis de knoop snel door. “Ik ben héél tevreden met Jessie in ons team.”

 

In een tijd waarin mentale gezondheid eindelijk meer deuren opent, staat BloomUp met twaalf werknemers pal achter hun twee producten. “Ons eerste wapenfeit twee jaar geleden? Een matchingplatform. Werknemers (of particulieren) melden zich aan en kunnen via ons platform binnen de vier dagen een kennismakingsgesprek krijgen met een psycholoog of psychotherapeut naar keuze. We mikken gemiddeld op zeven dagen wachten op een eerste sessie. Hoe dat zo snel kan? Door het online platform valt het – vaak moeizame – geografische aspect gewoon weg. Daarnaast bieden we ook nog begeleide groeitrajecten aan via de app. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudige oefeningen om te deconnecteren als werknemer.”

 

Samenwerkingen

 

Tegen eind volgend jaar mikken de ambitieuze oprichters op dertig medewerkers. “We willen blijven groeien. In kwaliteit, aanbod én over de grenzen heen. Via het HR-partnership met SD Worx bereiken we meer en meer bedrijven door een plekje in hun app. Maar we werken ook samen met CM voor de terugbetaling van de sessies voor particulieren. Voor onze administratie zochten we een partner van hetzelfde kaliber. Daarom versterkt iAssist ons sinds september 2022. En dat verloopt nóg beter dan ik had durven dromen. Ik was echt onder de indruk van de snelheid waarmee Jessie onze materie en tools oppikt.”

 

 

Experimenteren met takenpakket

 

Wat begon met een paar uur online ondersteuning, breidt in het nieuwe jaar uit tot een volledige dag administratieve hulp. “Vanaf eind december komt Jessie één keer per maand naar kantoor. De rest doet ze online. Die flexibiliteit sprak ons enorm aan bij iAssist. In het begin waren het vooral kleinere taken: aankoop- en verkoopfacturen verwerken, contact met zowel klanten als het team van psychologen en ons boekhoudkantoor, … nu werkt Jessie ook onze volgende company retreat uit (lacht). We experimenteren daarin. Hoeveel verantwoordelijkheden kan ze aan in het aantal uren dat ze voor ons werkt? Van daaruit bouwen we haar takenpakket elke keer verder uit.”

 

 

Administratieve buffer

 

iAssist vormt voor Clovis een buffer tussen de founders en het boekhoudkantoor. “Jessie doet alle zaken waar wij niet aan toekomen. Door haar kennis van zaken ontlast ze ons enorm. Ik vind dat ze héél wat werk verzet op de paar uren die ze bij ons doorbrengt. Ik was daar eerst wel wat sceptisch over: van ‘zij kent BloomUp toch helemaal niet’ tot ‘wat kan ze in die paar uurtjes doen voor ons?’. Maar die vooroordelen blies Jessie zelf volledig weg in haar eerste dagen. We zijn heel blij dat ze in ons team zit.”

 

 

Ik verbaas me elke keer over hoeveel werk Jessie gedaan krijgt in een paar uur. 

Haar snelheid én motivatie zorgen voor een fantastische samenwerking met iAssist

 

Clovis Six - Cofounder BloomUp